izmir havai fişek, Havai fişekler estetik ve eğlence amaçlı kullanılan düşük patlayıcı güçlü proteknik aygıtlardır. Havai fişeklerin en yaygın kullanıldığı alan havai fişek gösterileridir. Bir havai fişek olayı (havai fişek gösterisi ya da proteknik gösteri de denir) havai fişeklerin ürettiği efektlerin gösterisidir. Ayrıca pek çok yerde havai fişek gösterisi yarışmaları da yapılmaktadır. Havai fişeklerin değişik formlarının ortak özelliği ışık, ses, duman çıkarmaları ve havada hareket edebilmeleridir.
Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, mor, gümüş renkli kıvılcımlar ve renkli alevler çıkarmak için tasarlanabilirler. Havai fişek gösterileri, dünyanın değişik noktalarında ki değişik kültürlere ve değişik dini kutlamalara göre dağılım gösterir İzmir Genelinde Özel Davet ve Kutlamalarda Düğünlerde Resmi Özel Kurum ve Kuruluş Açılışlarında Temel Atma Törenlerinde Festivallerde Resmi ve Dini Bayramlarda Şirketlerin Siyasi Partilerin Derneklerin Tanıtım Toplantılarında Kongre ve Diğer Etkinliklerinde Açık veya Kapalı Mekanlarda Tasarıma Duyarlı Unutulmaz Havai Fişek Gösterileri ve Organizasyonlar Düzenlemektedir Havai Fişek gösteri malzemeleri, bu tür malzemelerin ateşlemesine yetkili olan bir kişinin yönetiminde gösteri yerine yerleştirilebilir ve ateşlenebilir.
Atış Alanı Organizasyon Alanında Kullanılacak malzemeye göre 75 ile 200 Metre arasında mesafede olmalıdır. Tecrit edilen bölge içinde ahşap yapılar, hasır ya da plastik çatılı yerler, ürün depoları, yanıcı ve parlayıcı sıvı içeren depolar ve orman gibi yangına duyarlı objeler bulunmamalıdır.
Gösterilerde elektrik hatları tehlikeye sokulmamalıdır. Şiddetli patlama etkisi olan havai fişek gösterilerinde hastaneler, klinikler, sanatoryumlar ve tiyatrolar gibi gürültüye karşı hassas yerlerden yeterince uzaklıkta gösteri yapılmalıdır. İzmir Havai Fişek Gösterileri Patlayıcı veya Yanıcı Madde İstasyonlarına, Güvenlik Kuvveti Birimlerine, Okullara , Hava Alanlarına ve Ormanlık Alanlara Yakın yerlerde yapılmamalıdır. Havai fişek gösterisi aşırı rüzgarlı ortamlarda yapılmaz. (9 metre/saniye) Rüzgarın Havai Fişekleri ve Atıklarının izleyicilerin üzerine taşımasını önlenir Gösteri Alanına Güvenlik Şeridi içersine alınır. Patlayıcı Madde Yaklaşılmaz Levhası Asılır. Gösteri Alanına Ateşli ve Yanıcı Madde sokulmaz. Güvenlik Birimi Gösterinin Yapılacağı alana Kendisi de Dahil Olmak Üzere Ateşleyiciden başka Kimseyi Sokamaz Yangın Tedbirleri Alınır ( Yangın Tüpü, İtfaiye) Belirlenen Saatte Gösteriye Başlanır. Gösteri bittikten sonra en az 20 dk boyunca atış alanına görevliden başkası yaklaşmamalıdır
izmir havai fişek